zondag 4 september 2011

Introductie: Ashleigh Meredith Templeton-Hales en Liam Cooper

Naam: Ashleigh Meredith Templeton-Hales
Leeftijd: 19
Uiterlijk: Lang, stijl glanzend donkerbruin haar, dat ze vaak in een staart, vlecht of knot draagt. Voor speciale gelegenheden wordt vaak de krultang tevoorschijn gehaald. Ashleigh heeft helderblauwe ogen en een egale huid. Ze is lang en slank en loopt altijd keurig rechtop. Ze draagt kleding van dure merken, maar het is altijd wel redelijk netjes. Meestal draagt ze skinny jeans met nauwsluitende bloesjes of sweaters.
Studie: Tweedejaars Rechten.
Familie: Ashleigh's vader is een succesvol advocaat en haar moeder is makelaar. Beide verdienen veel geld, waardoor Ashleigh uit een hoog maatschappelijk klimaat komt. Ze is dus gewend aan luxe. Ook is ze enig kind, en door haar beide ouders behoorlijk verwend. Met name door haar vader, ze was altijd 'Daddy's Little Girl'. Wel waren haar ouders altijd weinig thuis toen ze jong was, dus heeft ze goed geleerd voor zichzelf te zorgen.
Verleden: Ashleigh is altijd een toegeweide studente geweest. Al op de basisschool had ze plezier in leren. Ze haalde altijd goede cijfers, maar was niet erg populair, omdat ze zich wat verwaand gedroeg en pesterijen meteen verklikte bij de leraren. Zelf is ze nooit gepest, met name omdat iedereen bang was voor de invloed van haar ouders. Op de middelbare school had ze altijd moeite met vrienden maken. Dit vooral omdat haar onzekerheid zich uitte in verwaand gedrag. Ze ging naar een prestigieuze all-girls school en kwam dus weinig met jongens in contact. Ze heeft echter wel een periode gehad waarin het niet zo goed met haar ging. Haar ouders maakte veel ruzie en dit wakkerde een rebelse episode aan bij Ashleigh. Ze sloop 's nachts het huis uit om naar de kroeg te gaan. Zo heeft ze een aantal keer een beetje teveel gedronken en is er het nodige gebeurd met een paar jongens. Ook haar cijfers leidden hier onder. Gelukkig realiseerde ze zich na een paar maanden dat dit niet haar wereldje was, en bovendien bereikte ze wat ze wilde, dat haar ouders zich zorgen om haar gingen maken. Uiteindelijk is ze toch nog met vlag en wimpel geslaagd voor haar VWO-examen, en nu studeert ze rechten om in haar vader's voetsporen te treden.
Meer: Nog altijd heeft Ashleigh moeite met nieuwe mensen, en vaak komt ze in het begin verwaand over. Een beetje verwend is ze ook wel, en vanwege haar hoge intelligentie en hoge status voelt ze zich ook gauw een beetje verheven boven mensen met minder geld en vooral mensen met een minder hoge intelligentie. Ze is erg netjes, en heeft een hekel aan troep. Ze is dus vaak degene die de groep ertoe aanzet om op te ruimen, hoewel ze het in het begin waarschijnlijk meestal zelf zal moeten doen. Ze kan ook goed koken, maar moet wel even wennen aan het simpele fornuisje in de strafhut, die natuurlijk met geen mogelijkheid opweegt tegen het enorme kookeiland dat ze gewend is van thuis.

Naam: Liam Cooper
Leeftijd: 21
Uiterlijk: Liam heeft kort, warrig, zandkleurig haar, zeegroene ogen met pretlichtjes, en licht omhoogwijzende mondhoeken, waardoor zijn gezicht iets ondeugends heeft. Hij is bijziend en draagt dus af en toe een bril, een zwarte met zwaar montuur, maar omdat hij het irritant vind zitten heeft hij meestal lenzen in. Hij draagt voornamelijk gewoon kleding die hij lekker vind zitten. Meestal zijn dat baggy jeans met capuchontruien of T-shirts met bijdehande teksten erop.
Studie: Derdejaars Sociologie.Hij begon op zijn 19e omdat hij op de middelbare school een keer is blijven zitten.
Familie: Liam komt uit een gezin met 8 kinderen. Hij heeft 5 oudere broers en een jonger broertje van 19. Zijn zusje Elif kwam er pas bij toen Liam 13 was, van een andere vader dan Liam en zijn broers. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij net 10 was, en 3 jaar later hertrouwde zijn moeder. Zijn vader is na het nieuwe huwelijk van zijn moeder uit zijn leven verdwenen.
Verleden: Als klein jochie hield Liam al van kattekwaad. Hij en zijn broers haalden altijd streken bij elkaar uit, en ook op school kwam hij hiervoor regelmatig in de problemen. Toen hij in groep 6 van de basisschool zat is hij van school gestuurd omdat hij bij een uit de hand gelopen grap per ongeluk de broek van zijn leraar in de fik had gestoken. Op zijn volgende school hield hij zich even koest, maar ook op de middelbare school werd hij regelmatig naar de conrector geroepen. Als het niet om een streek ging, was het wel omdat hij te brutaal was tegen zijn leraren, in slaap viel tijdens de les, of zijn huiswerk niet af had. In de vierde klas van de middelbare school was zijn inzet en concentratie zo slecht dat hij het jaar moest overdoen. Dit had echter niet te maken met zijn intelligentie, die verrassend hoog is, al laat hij het meestal niet merken.
Meer: Liam is vriendelijk en maakt makkelijk contacten, maar deze contacten moeten wel tegen een grapje kunnen, anders knappen ze zelf op hem af. Hij heeft een goed gevoel voor humor en is meestal opgewekt en toegankelijk, maar je zult hem niet snel betrappen op het uiten van affectie. Simpelweg omdat hij niet zo goed weet hoe dat moet. Hoewel hij dus over het algemeen opgewekt en goedlachs is, kan hij dan ook niet zo goed met moeilijke situaties omgaan. Confrontaties gaat hij uit de weg. Een ruzie lost hij het liefst op met een grap of een luchtige knokpartij. Snel, en zonder diepgang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten